Urlin.


Jag tog några bilder på Urlin igår innan jag red! Så här ser hon ut :) Svart med en stjärn, snyggt! Hon blev inte lika charmig på bilderna tyvärr. Och hennes snygga lilla mage kom med på bilden också! ;)





/em.


Äntligen!

Nu är äntligen Sunshine hemma igen! Himla roligt!

Hon hade lagt på sig alldeles lagom, hade ju rasat ganska mycket sista tiden innan betet (dåligt bete och mycket mask), så nu är hon fin! Tänkte försöka ta kort på henne imorgon för att se hur hon blir efter någon månad! Men hon var lite glad att se oss i alla fall. Dock tyckte inte hennes kompis att det var roligt att hon åkte därifrån! Galopperade som en galning och gnäggade efter henne när hon stod i transporten.

Sunshine tyckte det var lite konstigt att komma till något nytt ställe! Men ändå lugn som vanligt! Verkade inte alls har problem med sin nya boxgranne Madicken. Dom gjorde inte ens ifrån sig något ljud när dom hälsade mellan gallret. Så det är skönt, då blir det nog ganska lugnt vid fodringar osv.

Däremot när vi släppte ut henne i hagen blev det en annan häst. Hon bara sprang hela tiden. Ser de andra hästarna lite ifrån den hagen, och det tog ett tag innan hon såg dom. Då satte hon av i världens race! Men förhoppningsvis lugnade hon ner sig sen!

Så imorgon blir det bad för Sunshine! Hon är riktigt äcklig nu, jättefet i pälsen och manen. Inte blivit borstad på en månad! Och hon ska friseras ganska ordentligt också! Så jag ska testa mitt nya Galopp-schampo som jag köpte i London inne på Harrods.



/em.


Dagens ridpass - Urlin.

I morse fick jag ett litet sms, där det stod att jag gärna fick rida UrreBurre i paddocken idag! Självklart, kunde jag tänka mig det!

Eftersom hon inte är helt igång, så blev det vara skritt och trav. Började med att rida på 8an, och lite stora volter. Försökte bara hitta en bra takt och att hon inte skulle rusa iväg. Och böja sig så klart! Lite svår i höger varv, vilket också är mitt svåra. Men gick efter ett tag, när jag gjorde på rätt sätt!

Sedan skulle jag egentligen gjort en annan övning. Men hon schaffsig (stavas?) och slängde mkt, så orkade inte, hihi. Red ett lite mindre fyrkantspår och bara hade tanke att få en bra låg och avslappnad form och att hon vilade lite mer på steget och inte rusa iväg. Vilket faktiskt gick super! Hon började hitta en bra form ganska snabbt. Och rusade bara iväg ibland när jag gav eftergift.

Hon är faktiskt riktigt trevlig att rida! Skön att sitta ned på också. Men lite bitchig kan hon allt vara, torts allt sto..


Sedan så flyttade även jag och Sandra all utrustning till Storås också! Så snart ska jag på och lägga mig så att jag kan gå upp och åka och hämta min häst!!!!

/em.


Fredag.

Sovmorgon idag! Jag gick upp halv 7! Gjorde faktiskt väldigt mycket måste jag säga.. sedan har jag inte direkt varit snabb nu på morgonen ;)

Idag är det fredag, wie! Jag ska till körskolan idag, 1 lektion plus massa teori! Sedan ska jag träffa Lina först! Underbara människa som varit i Grekland i 1 månad!! Sedan blir det en lite träff med Susanna med! Vet inte riktigt vad kvällen har att erbjuda sedan, men det märker vi la !

Imorgon blir det upp tidigt i alla fall, packa in allt i bilen och transporten och flytta allt till Storås istället! Spännande! Sedan på söndag hämtar vi henne Äntligen!!

/em.


Dagens ridpass - Urlin


Nu har jag ridit igen! Det var ju ett tag sedan.. Red lille UrreBurre! Himla trevlig faktiskt! Så himla stor skillnad att sitta på en äldre häst! Helt sjukt! Senast jag red en annan häst var ju i januari när jag skrittade Cosma (igångsättning efter vintervila) sedan red jag senast henne ordentligt i november!

Vi red Herrgårdsrundan. En häst man kan sitta ner på i traven, bra träning för mig som Aldrig gör det! (men nu ska det bli ändring på det!) Så travade i lugnt takt när Gabriel skrittade bredvid i början. Jobbade henne inte så mycket, då hon inte är i helt igång än. Hade mycket skänkel och handen, och lät henne gå på. Såg till att hon lyssnade fram och bak och böja sig. Gick bra! Fast inte när Gabriel började trava jättsnabbt i en backe, då russade hon iväg och bromsen fungerade inte alls! Men men, allt kan inte vara bra ;)

Sedan skrittade vi ett bra tag! Tog lite trav på grusvägen. Där lyssnade hon bra, dock lite spänd i början. Lyckades öka och minska steget lite i slutet. Sedan tog vi en kort liten galopp. Urlin först, vilket hon gjorde bra! Rusade inte iväg och arbetade ändå bra, men ville inte fortsätta när det blev plant. Men som sagt tog bara en kort galopp så det räckte!



/em.


I'm loosing control.

min bästa vän Susanna, inget annat bättre än så, punkt.

när jag borstar tänderna , gör jag det alldeles för fort, oftast. för att det är tråkigt.

när jag lagar mat blir det alltid jättegott. men det händer allt för sällan.

jag är (lite) rädd spindlar, höjder och olyckor.

den värsta känslan är att känna sig helt jävla ensam.

den bästa känslan är fjärilar i magen.

jag är bäst på .. ja haha, shota?

jag är sämst på göra det jag bestämt mig för, kommer alltid andra tänkar och saker ivägen.

jag lyssnar på bra musik.

jag pratar norska?

jag tycker om
sol, och solbränna.

kärlek är långt ifrån.

i somras hade världens bästa julimånad

sist jag grät var väldigt längesedan, förvånadsvärt.

när jag vill tänka åker jag till stallet , eller lyssnar på musik.

när jag bakar har jag alltid jättemycket vaniljsocker i grädden.

just nu tänker jag på hur roligt vi hade i fjällbacka i helgen.

idag har jag övningskört.

ikväll ska jag sova i min dubbelsäng, helt själv!

imorgon kommer jag övningsköra och rida.

min mobiltelefon är snart helt paj..

när jag vaknar snoozar jag alltid i ca 30min.

om jag var ett djur vill jag vara en katt.

/em.

Life is what you make it.

Just nu håller jag på att ta lite kontroll på mitt liv.. Det är en del saker jag måste "fixa".

Men det ska bli så otroligt skönt att få tillbaka hästen, och kunna återgå till mitt vanliga liv, där jag alltid har något att tänka på. Jag mår bra, jag spenderar tiden där jag vill, jag återgår till min vardag där den är som bäst, jag kommer få kontroll. Men det ska bli lite skönt att få lite extra, med de "lyxbehandlingen" som är i mitt nya stall. Vilket kommer spara lite tid. Och jag kommer kunna prioritera saker i livet, som förutom häst är de bästa som finns, vännerna!

Men allt handlar i slutändad om prioritering, planering och vilja!
Nu kör vi så det hårdträning fram tills Sunshines vintervilan i dec/jan! Men mål ska fortfarande skrivas... Det kommer!



/em.


Semester.

Ja det kanske var dags att blogga lite igen? Min käre vän Sara gav mig lite inspiration!

Just nu har jag semster i 2 veckor, men det är inte så mycket vila på det. Utan jag är på intensivkurs! Och hade idag min första körlektion ever! Lite läskigt var det, men så himla mycket enklare bil än mammas! Så det är där jag kommer tillbringa väldigt mycket av de 2 kommande veckorna.

Plus att på söndag hämtar vi hem Sunshine! Äntligen kommer min lilla Pärla hem! Det ska bli så himla underbart att få rida igen och vara i stallet.

Fast imorgon ska jag faktiskt låna en häst i stallet, Urlin! Jag och Johanna ska ta en lite uteritt, hoppas på att det inte regnar bara!

/em.


wiiiie!

Nu ska jag cykla upp till stallet!! Första gången på 2 veckor. Dock kommer inte min pärla vara där... men bättre än ingenting! Det finns andra hästar man kan mysa med.

Sedan är det bara 2 veckor, eller den 31 juli så hämtar vi henne! Plus att den 30 juli så flyttar vi all utrustning till den nya stallplatsen! Hihi

/em.


19,46.

FYYYYY! Vad tråkigt jag har! Jag saknar att vara i stallet, yes det har gått 9 dagar sedan jag var i stallet senast! Bra Emelie. Kan i för sig vara för att jag hittils hela tiden hittat på något, och alltid haft något för mig. Så inte hunnit tänka på något annat!

Så nu ska jag nog kolla lite mer på tv:n och äta lite middag. Sedan ska jag köra ett litet träningspass. Blir nog att cykla då jag fortfarande har ont i knät sedan jag sprang senast!



Min fina lilla tjej!

/em.


Schockemöhle sports.

Så nu har jag fått in bilderna på datan, hihi!



Schockemöhleschabrak + matchande benlindor!
Schabraket har inget sidologga, snyggt!



Mitt nya Hööksträns, brunt pullar med mässingspännen osv. rea 224 :-



Vad tycker ni om min lilla matchning? Min häst kommer bli såå snygg! Synd bara att ländtäcket får vänta ett tag...
Fast frågan är ju hur snygg är min matta som också matchar.. hehe...

Totala summa på allt tillsammans är: 834 :-
Bra pris?

/em.


pancakes.

Hej hej,

gud nu börjar jag bli ganska rastlös att inte åka till stallet varje dag! Tur att jag har en del att göra innan hon kommer hem, eller i alla fall några dagar. Idag ska jag städa lite av mitt rum.. men måste rensa det snart också.. Plus att jag gör pannkakor nu också.. hihi!

Jag tog även lite bilder på mina nya saker. Som jag ska försöka lägga in på datan idag.. Men den cpar lite, så det kanske inte går. Men det är skitsnyggt i alla fall! ;)

/em.


Falsterbo 2011.

Ja, himla roligt det var i Falsterbo! Faktiskt första gången jag och Susanna var där. Vi åkte dit helt random, utan någon plats att bo/campa. Men som tur var fanns det ledig plats på campingen pga. man måste vara över 20 år, vilket inte alla var!

I lördags var hoppläktarbiljetterna tyvärr slut. Men vi kollade runt på alla grejer och shoppade lite. Sedan satt vi även och kollade på hoppframridningen. Men det var nästan lika roligt, kolla på alla fina hästar och hur alla rider osv! Kvällen avslutades med lite bad i havet (årets första dop) och party party! Otroligt skoj kan jag säga!

Söndagen hade vi fixat biljetter till hoppläktaren och satt där hela tiden nästan. Men lite shopping blev det också! Kollade på finalen i 7-års championatet, barbackahoppning och grand prixen. Mycket inspirerande! Där Sveriges nya stjärna Angelica placerade sig 2a. Tyvärr, gjorde Rolf-Göran Bengtsson en miss i omhoppningen. Men sånt händer! Vi gillar honom ändå ;)





Vi kan ju avsluta med att sammanfatta det hela! Jag ser ut som en poklagris, stukat foten, brännmärk och himla trött. Men sjukt skoj hade jag i alla fall!

Kommer kanske lite bilder på vad jag shoppat!
/em.


22,14.

Dare to think.

/em.

20.

Lite härligt är det faktiskt att ha all tid i världen! Vara en riktigt 20-åring som bara umgås med kompisar och gör roliga saker!

Men inte precis så att jag skulle vilja ha det så varje månad. Jag får det 1 månad per år! Det räcker alldeles lagom!

Sedan är det ju ganska stor förändring att gå ifrån stallet 2 dagar i veckan, till 7 dagar i veckan, bara sådär! Men man lär sig. Och det är de bästa som finns!

Juli.. min spontanmånad! Ja, det kan man säga! Idag blir det utgång med min storasyster. Hej, kommer jag sova någon gång i natt? Typ kl6 imorgon kör vi ner till Falsterbo! :D Det ska bli riktigt skoj! Jag har ju aldrig varit där.. plus att jag fick Susanna att åka med också! hihi



/em.


nytt försök.

Det som blev shoppat på Hööks var detta! :D


Igen.... Denna gången ska det hållas helt!


SNYGGASTE! Velat ha jättelänge! Men fanns bara i ponny, men Jättestort! Fick gå ut till transporten och se, verkade passa enligt Sandra. Så det fick bli det!
Pris 199:-

Sedan köpte jag även det tränset som jag köpt tidigare, fast i rätt storlek då! Full! Det finns ingen bild på det på Hööks. Då det aldrig varit med i katalogen eller på hemsidan. Men jag får ta ett kort någon dag. Det matchar i alla fall jälvigt bra med ländtäcket!

/em.


Hästledig.

Så nu är Sunshine på bete! Så himla skönt! Ska hon få bli tjock!

Och det gick bra! Sunshine gillade sin nya kompis, men självklart bestämde hon ! Hon är en väldigt enkel häst, för hon är oftast ganska hög i rang men inte genom att sparkas eller bitas, utan bara bestämmer över dom andra! Så det gick bra! Men det var lite läskiga får i hagen bredvid!

Sedan tog jag och Sandra en sväng förbi Hööks med! Hittade lite grejer kan man la säga... Plus att jag köpte ett nytt täcke (de som hon gjorde sönder).

Men nu ska jag till stallet och putsa sadel och tränsen. Även tömma mitt skåp och lägga allt upp i mitt stora skåp på loftet!

/em.


Bete.

Tjing tjing!

Nu ska jag till stallet och fixa! Sunshine ska åka iväg på bete idag, och en månad framöver! Hon kommer bli så glad, hihi! Och jag får lite extra ledigt, ska också bli väldigt skönt!

/em.


...

Ja, jag berättade kanske att jag köpte ett nytt täcke förra veckan typ.. JA! Och ni tror inte det är sönder nu eller? Jo Sunshine har redan lyckats ha sönder det. Och det är verkligen sönder! Tur att det endast kostade 179 :-!



/em.


Nrj.



Medans jag städar, så har jag NRJ på högsta volym! Alla bra låtar på min spotify är slut! :(

/em.

13,15.

Hallå!

Just nu springer jag runt i lägenheten lagom bakis, och städar och tvättar! Kan behövas göra ibland! Jag tror att mamma är riktigt stolt över mig nu! Då jag sådär några månader senare , putsar och stoppat ner min Vinterstövlar i kartongen! Duktigt Emelie!

Men nu ska jag fortsätta!
/em.


RSS 2.0