Härligt!!

Sedan måste jag ju även säga att det blir bara mer framsteg för varje dag med Sunshine! Så himla härlig honbörjar bli. Som att rida på en helt annan häst! Hon fungerar helt utmärkt på gummibett med bettringar. 

Idag blev det ett litet pass i paddocken. Red på ett lite mindre fyrkantspår . Var väldigt noga med halvhalter, och att vara rak och böjd där hon skulle. Sedan la vi in en volt i varje hörn. Då fick både jag och hon jobba lite, för att det skulle bli bra! 

Så himla härligt! Nu har vi resternade veckans pass inplanerade hyfsat. Och imorgon blir det en uteritt med Zeinab och Calique!

/em.

Tur tur.

Ja, tur kan man säga! På söndag åker Sunshine iväg på bete. Ska hon få äta upp sig ordentligt hela juli. 

Orsaken varför det är tur.. är för att jag idag märkte att hon börjat tappa jättemycket i hull! Hon har lite mage, men ryggen och rumpan börjar försvinna igen... Dom har ju ätit upp allt bete i hagarna nu. 
Så ska bli så himla skönt att hon bara ska få äta massa massa. Så det "bara" är att träna bort det i augusti! 

/em.

13,29.

Idag skulle jag egentligen ridit en lite runda i skogen, men fick gå den istället. Då jag blev lite hundvakt och kunde inte rida och ha med henne ! 

Så cyklade jag även till stallet med Nessie!!! Rena nära dödenupplevelse, haha! En jakthund i högerhanden och vänsterhanden på frambromsen! Haha, men till slut lyckades jag ganska bra! Och på vägen hem så sprang hon i princip bakom cykeln istället för att dra mig hela vägen! Kan ju säga att det var ju inte lika jobbigt att cykla för bena!

/em.

Nathe.

Idag så fick Sunshine bli longerad! Sandra hade även med sig lite bett, och vi började med att pröva ett Nathebett. Däremot så red vi inte, men hon fungerade mycket bra på det vid longering i alla fall! Så ska rid imorgon då får vi se om det fungerar med ryttare också!


Bilden är tagen ifrån google.

Sedan prövade jag tränset, men det var ju självklart alldeles för litet! Så får vi lämna tillbaka och se ifall dom har kvar någon xfull eller köpa något annat ;)

/em.

Bocaj.

Ni har säkert inte missat Bocajs stövlar? Sjukt snygga! 



Däremot tycker jag.. Dom är otroligt snygga men lite för mycket för mig! Jag vill inte ha någonting på mina stövlar I princip! Och har sett Hööks nya stövlar! En lite kopia av Bocaj, som passar mig mycket bättre i smaken!

Dom är mycket "renare", vilket jag gillar. Inte lika dyra heller :P 



/em.

more..

Igår hämtade jag även ut mitt nya sadelöverdrag ifrån BR! Jag budade hem det på Tradera, ifrån Österbo Hästgård. Som akutionerar ut helt nya saker, mycket ifrån 1 kr! Riktigt bra saker faktiskt! 

Jag har faktiskt letat, lite smått, efter ett sadelöverdrag ett tag nu. Även kollat mycket på Tradera, då Sandra köpte ett skitsnyggt därifrån förra året! Dock har det inte dykt upp något snyggt! Fast för ett tag sedan kom det ett hyfsat, fungerar liksom!





Detta blev det! Den beiga färgen är lite mer grå. Och märket syns mycket tydligare, vilket gör att ränderna "inte syns" lika mycket. Eller hur man nu ska beskriva det! 

/em.

Nytt nytt.

Det blev lite shoppat på Hööks kan jag säga... Men till en väldigt billig peng, med tanke på vad jag fick köpt!!



Sadellås, pris: 329 :-


Sadelgjord, ord 699:-, rea 349:-



Ridbyxor, ord 278:-?, rea 139:-

Sedan köpte jag faktiskt ett träns också! Lite får man köpa, oavsett ifall det inte är av behov! Men jag hittar inte tränset på Hööks hemsida! Men det var också på rea och fick det för 225:-. Dock fanns det ingen storlek full kvar, utan får testa med cob och se ifall det fungerar!

/em.

Träningspass.

Nu har jag varit på Hööks! Shoppat lite! :D Men nu ska jag ta en liten träningsrunda! Med tanke på att jag inte varit i stallet än, så tänkte jag cykla dit och se ifall hon har intresse av att få lite mat! Annars blir det bara cykla hem igen! Kanske lite styrketräning hemma sen? När man är lagom uppvärmd!

/em.

clothes'


Två klänningar som jag absolut kan tänka mig till sommaren! Hittat på Nelly.com!



/em.

Hööks Hästsport.

Idag får Sunshine vila, igen! För jag och Sandra ska till Hööks, och deras rea! Jag har lite saker som jag behöver.. Hittar säkert lite annat också ;)

Bland annat:
- Sadellås
- Ridbyxor
- Sadelgjord (är ändå på rea och tänkt på de senaste, då jag endast har en hoppgjord)




/em.

Hästhuva.

Idag på posten fick jag även hem en sak som jag budade hem väldigt billigt på tradera! Endast provad på häst!

Jag laddar inför tävlingar förstår ni! ;D Måste ju bara hitta ett matchande schabrak nu med! Men det kan inte vara så svårt. Är ju inte riktigt i behov av det nu heller!




/em.

Tisdag, 21/6-11.

Idag så skrittade jag och Sunshine ut på vägen! Sandra var med och gick. Hon skötte sig ändå bra, men ville gärna "sitta på axlarna" som Sandra uttryckte det, haha!
Tyvärr började ju S bråka igen i söndags. Så nu blir det mycket lugnt arbete och mycket longering osv. Innan hon åker iväg på bete i juli, så hon får vila ordentligt!
/em.

Sommartäcke!

Jag har "glömt" att säga att jag fick hem ett täcke i söndags! (inte de ifrån Sandra) Utan ett ifrån Hööks! Ett som blir perfekt till Sunshine nu på sommaren med hennes utslag osv, perfekt när man tränat/tävlat osv. Dock har jag inte provat det än, så vet inte om det passar ;) 


Täcke Antisweat Showmaster


Täcke i tät polyestermesh. Perfekt att slänga över den svettiga hästen mellan klasser på tävling för att hålla flugorna bort eller för att få hästen torr. Dubbla bogspännen, svansrem och avtagbar gjord.
Pris: 179 :-

/em.

Bucas.

Igår så fick Sunshine ärva ett täcke! Då Sandra hade ett hemma ifrån Sunshines mamma. 

Det är ett Bucastäcke, tunt bomull, i klarröd färg! Som Ronja alltid hade dagen/natten innan tävling osv. Perfekt då det är så pass tunt att det fungerar att ha även på sommaren! Dock så är det storlek 135 på det, så vi får hoppas att det inte är alldeles för litet för henne, hade varit lite tråkigt! 

Jag hittade en bild som var jättelik när jag sökte på bucas.. Så här ser det ut, fast en annan färg då!




/em.

18,21.

Nu är jag hemma och äter en liten sväng innan jag ska cykla till stallet! 

Idag ska Sunshine få vila och jag ska måla klart hela boxen! Som jag inte kommit någon vart med, så lär ju vara där heeeeela kvällen! 

Så jag kan ju passa på att slänga in en dålig bild på mitt nya halsband som mamma köpte till mig på Kreta! Haha oj vad dålig bild... Riktigt snyggt i alla fall! Jag har tittat på något liknanade inne på D.O., hm, fast jag kommer inte riktigt ihåg. Men det gjorde mamma! ;) 



/em.

Helgen.

Denna helgen spenderades ganska mycket med Sandra! Och lite hästar så klart!

Vi var nämligen uppe och hälsade på Cosma. Sandra hoppade lite. Så himla roligt att se henne igen! Men usch, vad man vill rida henne! Och hoppa!! Dock är hon fortfarande samma gamla Cosma. Det regnade nämligen, men nej nej, vi fick bli blöta istället. För hon kunde inte gå förbi paraplyt! Allt och alla kan ju faktiskt hoppa så henne.



Däremot, vad hinderhöjder är en fräskvara!! Förra året tyckte jag att 1 meter var jättelåg och ingen höjd alls! Nä, men sitter man också på en häst på 175 cm, som man vet hoppar högre. Men idag tycker jag att 70-80 cm ser Jättehögt ut! Haha, fjantig man är va!

Bilden här ovanför är 90 cm, ser jättelitet ut. Och denna inte alls snygga bilden nedan är 1 meter, ser också lågt ut.. Men i verkligheten är det inte lika lågt längre...



/em.


s1.

Så här låg Sunshine igår när jag kom till stallet! Som tur var skulle hon inte ridas. För jag tror hon var lite trött! :)







/em.


stallet.

Nu äter jag frukost! Men klockan är ganska mycket nu såg jag.. Måste leta fram träspakel och cykla till stallet ;)

/em.


Pannbandet.

Jag har kommit på något som jag vill ha! (ovanligt! ;)) Det är i alla fall ett träns. Eller hur det ska se ut. Jag har ju redan ett pannband liggandes hemma.



Det som hade varit himmla snyggt till detta, är ett träns med pullarnosgrimm MED vita sömmar! Riktigt snyggt tycker jag! Dock hade det nog passat bättre till en skimmel. Men det kanske passar en brun häst med! Hon är ju lite vit i ansiktet ;)

Det närmaste jag hittade var dock bara detta tränset ifrån Hööks, 689 :- :


Det hade dessutom redan ett liknande pannband, men alldeles för tunt ;) Det kan man ju alltid sätta på ett av mina andra 3 träns... hehe! Eller bara låta ligga.. eller köpa ett till bett och leta delar till resten av tränset! Hihi!

/em.


The Last.

Idag så tog jag och Johanna vår sista ridtur! Då Nina ska säljas, eller rättare sagt, hon har blivit såld och hämtas redan imorgon.

Så idag tog vi en lite roligare uteritt, full galopp hela tiden i princip! ;) Johannas mål var ju att galoppera. Hehe, då Nina är en travare, och egentligen inte riden så mycket, eller galopperad på. Men det gick bra! Gasar iväg gör hon i alla fall.

Sunshine var dock inte lika säker! Hela den vägen red hon förra veckan, gick först hela tiden med Calique bakom sig, däremot är han lite säkrare häst. Så Sunshine fick oftast gå efter Nina idag. Förut på hemvägen! Men lite tvärnitar och hoppandes åt olika håll då hon helt plötsligt såg Jätteläskiga stenar och fallna träd, haha!

Så imorgon ska hon få vila, då jag ska börja måla hennes box. Och träna för Sandra på söndag! Det var ett tag sen nu! Fråga mig inte om det är dressyr, markarbete eller hoppa vi ska göra! Hade varit roligt att hoppa! Men behöver nog lite dressyr/markarbetsträning! Vi får se vad Sandra hittat på för oss!



/em.


sadel.

Wie, nu är mitt nya sadelöverdrag på väg hem till mig!! :D

Äntligen alltså! Velat ha ett snyggt, men det finns liksom Inget. Men nu fanns det äntligen ett på tradera, ifrån BR. Hyfsat snyggt!

/em.


pics.

Medans jag är i stallet så får ni lite bilder jag hittade på min telefon nu. Dom är ifrån i vintras, när vi stod i Långås, Lindome!

Dom hade söta bebiskatter!! Dock dog alla i kattpest under vintern.


Cosma och Sunshine efter ett pass i ridhuset! Lagom suddig.. Dom ville inte stå stilla ;)



Sunshines snygga alldeles egna verk! Snyggt eller?! ;)


/em.


snusshine.

Just nu sitter jag hemma och kolla lite på datan! Ska snart åka till stallet, eller cykla kanske till och med!! Men tänkte bara säga att igår när jag kom till stallet. Så såg min häst så här underbar ut....





Ja, det är ganska geggigt nere i dalen. Också där det tydligen finns goast mat!! Nu verkar det som det blivit geggigare där.. för så mycket brukar hon inte sjunka ner..

/em.


Veckans pass.

Nu har jag börjat rida Sunshine med bett igen. Det tyckte hon inte helt om faktiskt. Men har bara ridit ut 2 gånger, så vi får vänta och se när jag rider i paddocken, om hon bråkar eller går på fint.

I torsdags blev det bara en skittur med Valle & Poesi. Men igår red jag och Zeinab en runda. Då började hon bråka ganska mycket efter en stund. Oavsett ifall Calique fortsatte åt rätt håll så stod hon där och hoppade och fjantade sig. Men sedan gav hon sig. Kunde till och med gå först lite! Vi red till ett ställe och vände tillbaka. Därifrån gick hon hela vägen hem, först! Vi både travade och galopperade lugnt och snabbt, riktigt duktig! Plus att hon gick ändå hyfsat, trots att hon var mycket spänd osv.

Calique, eller kanske ska säga Zeinab tyckte det var ganska skönt att för en gångs skull inte behöva vara först. Utan Calique följde med bra när vi racade upp för baken.


Sunshine för ett årsedan nästan! Gud vad mycket hon har vuxit!

/em.


21,01.

Idag behöver jag skriva av mig lite!

Jag vaknade i morse med feber och Jätteont i halsen. Lagom roligt, när jag visste att jag var tvungen att ta mig upp till stallet och tvätta hela boxen. Så det blev en lugn förmiddag, väntade på Susanna som skulle låna lite klänningar av mig. Sedan bar det av till stallet.

Men tog så klart en alvedon innan jag åkte, det gick ganska långsamt att gå till stallet men annars gick det bra. Behövde nog lite luft tror jag. Boxen är ren, och allt ligger uppe på loftet så att dom kan spola taket imorgon. Vilket innebär att Sunshine får stå ute fram tills vi byter stall 1 augusti. För jag orkar inte lägga in torv och sedan ta ur det och göra rent igen!

Tanken var egentligen att vi skulle ha ett pass i paddocken idag. Men nej, det orkade jag inte. Så det får bli imorgon eller på måndag. Så hon får gå och äta sig ännu lite rundare! Tror jag ska dra ner till på maten hon får inne i stallet!


Riktigt gammal bild på mig och Ville (ridskolehäst).

/em.


London shopping!

Det blev lite shopping i London!








Tarzan fick 2 halsband och Sunshine ett schampo, ifrån Harrods ;)






Hittade en jättebillig butik på Oxford Street. Allt detta nedanför, för endast strax under 400 svenska! :)










/em.


London, baby!






Ridstig ;)




Lite smått annan ridstil om man jämför med Sveriges polishästar!









/em.

<3<3<3


Bästa vännen! Jag älskar dig!



/em.


Uteritt.

Dagens ridpass.

Idag red jag som sagt ut. Sunshine + 2 andra lagom ostabila hästar! Haha! Ja, det gick faktiskt ganska bra! Och Sunshine fick några ordentliga galoppsträckor. Plus att hon var mycket mycket lugnar att hålla in idag.

Däremot när vi skulle rida förbi Jonsereds herrgård och stallet där gick det ju lagom bra för oss. Lite barn hoppandes på en studsmatta, tant med en grästrimmer och en lös hund! Men det som gjorde att jag lyckades ramla av Sunshine!! JO, en liten shettis kommer galopperande! Självklart tycker Sunshine att den var jätteläskig. Eftersom hon inte fick springa ifrån den, hoppade hon istället och vända. Men jag lyckades faktiskt göra en snygg avramling och landa snyggt på fötterna, haha!

Men annars var det en underbar uteritt i värmen, så himla härligt med sommar! Och nu får Sunshine börja gå ute på natten också.
/em.


Hopp.

Det blev lite hoppning för mig och Sunshine idag! Riktigt roligt, det var ett tag sedan. Hon hade riktigt bra frammåtbjudning! Speciellt efter hindrena. Hon kan ju vara lite loj annars! Så det måste vi jobba på. Eller det är mycket att jobba på, hihi!



/em.


Dagens pass.

Stallet idag! Blir nog lite hoppning i paddocken! Det var ett tag sen. Lite småhinder så att hon får lyfta på bena igen. Eftersom jag red i paddocken igår, och vill inte rida två dressyrpass i rad. Så hoppning. Och rida ut imorgon! Sedan får hon 4 dagars ledigt! Och kommer även gå ute då.

Funderar däremot vad vi ska hoppa! Alltid lika roligt att komma på något ;)

/em.


Mye mye mye.

Nu är jag hemma igen! ;)

Idag har jag varit och lämnat kontrakt i mitt nya stall! Det ska bli riktigt spännande att flytta. Men det är ju två månader kvar. Så det är ju ett tag, men det är ju bete osv emellan. Men Titti var i alla fall med, kollade lite på hästarna och sådär. Tog en fika i stan innan vi skildes också! :)

Nu ska jag ner och hämta min resväska och packa och sedan till stallet! Lördag åker jag ju till London! Och imorgon ska jag jobba + stallet + kvällsfodring. + att jag ska försöka fixa så mycket som möjligt så att Johanna slipper göra så mycket! Mycket jobb alltså! + att jag ska rida ;)

Så nu ska jag ner till källaren!
/em.


RSS 2.0