Markarbete!

Hellu hellu! Nu har jag träna markarbete med Sunny! ;) 

Det gick bra! Dock var jag vääldigt ofokuserad i början, kändes som vi mest vinglade runt! Men Sunshine skötte sig ganska bra. Dock säger hon emot lite mer då det blir mer krav på henne, men ganska naturligt! Plus att hon knappt gick frammåt! Väldigt dålig frammåtbjudning!

Nää, nu ska jag sova!

/em.

New start.

Imorgon gäller det! Nytt jobb, nya tag, nya utmaningar!!

Just nu är jag himla nervös, men det går snart över! Frågan är ju vad man ska ha på sig?! Bra fråga alltså! Men nu ska jag nog gå och kolla det istället för att sitta här!!

/em.

Bebisar!

Medans jag är i stallet så får ni kolla på bilder på mina två underbara söta bebisar!! /em.

Shopping.

Hej hej!

Idag har jag varit på Ullared! Sandra frågade om jag ville följa med, varför inte? Lite shoppat blev det! T.ex. läderbalsam som faktiskt tog slut i början av veckan, så ett ullaredsbesök var faktiskt väldigt passande!

Det fanns faktiskt en del på hästavdelning, hade definitivt shoppat mer ifall jag kunde lägga pengar på det! :) Bland annat fleecetäcke, ländtäcke, boots osv! Men inte idag! Utan fick istället hem :Hittade en snyggt och billigt pannband! Det får duga på tävlingar för tillfället! :) Kanske tar med det och provar idag! Och en lite boll, leksak i boxen, vi får se om hon gillar den!! 

Just nu fick jag för mig att jag ville skritta ut barbacka! Hm, vi får se hur jag gör med det! Mamma ska i alla fall köra mig, då det öser ner snö just nu!! Va fan hände?!

/em.

2011-03-26.

Igår blev det en riktigt lång ridtur med Zeinab och Calique! Ute 1,5 timma! Fast nästan bara skritt, då Calique är skadad, eller under igångsättning eller något sånt.. Så jag travade och lite galopp iväg ifrån dom. Men! Kom också fram till att det finns jättefina ridvägar bara man rider igenom skogen! :) Helt underbara! 

Så nu ska hon vila i alla fall två dagar! Men jag vill rida, hoppa!!! Det får bli i början på måndag, tisdag eller onsdag?! Hihi! Och vet dessutom vilken första tävlingen blir, eller ja pay & jump! Hihi, men det är inget bestämt än, så vi får se! Men nu ska jag gå och reta min älskade katt istället!!

/em.

20.

I onsdags fyllde jag 20 år! Hihi! Så vad fick jag i present?

JO! Inte bara pengar och en jacka som jag önskat mig. Utan en resa till London! Som har blivit en liten "tradition", fast nu är ju jag sista barnet för pappa, haha ! 

Det började med att vi skulle åka till Hawaii när pappa fyllde 50 år, där av 9 flyg under en period av 3 veckor. Och då min pappa och syster fyller år med 2 dagars mellanrum, fyllde Johanna även 21 år där. 

Dock har Johanna alltid varit flygrädd.. Och pappa ville ju självklart inte riskera att betala för en person som sedan inte vågar gå på flyget! Smart nog, så fick Johanna där av en Londonresa året innan, när hon fyllde 20 år. Då hon är äldst var det ganska bra för mig och min bror som senare fyller 20, och fick samma sak i 20årspresent!

Jag är däremot den första som åker på vår/sommar. Så den 4 juni flyger jag till London!/em.

Coming Home - Diddy, Dirty Money ft. Skyler Grey.

Bra!/em.

Rex Sunshine.

För några dagar sedan fick jag en fråga i stallet. Kallar du henne något, eller bara Sunshine? Fast hon heter ju inte bara Sunshine, hennes riktiga namn är Rex Sunshine. Så det har blivit Sunshine. 

Det vanligaste om man har en häst som heter Sunshine, är ju Sally.. Men det funkar kanske inte? Man kan ju kalla henne för det första namnet, rex. Rexie? ;) Men jag tror jag håller mig till Sunshine, eller S som jag brukar skriva då jag inte orkar skriva hela namnet!

Något förslag?/em.

Rexie.

Idag har jag friserat Sunshine! Fick lite tips av en i stallet att fläta hela manen till en sida och ha det så i två dagar ungefär, och sedan göra det lite då och då! Så kommer den att lägga sig på en sidan.. Men Ja! Jag skulle nog inte klippt den först! Inte för att manen är kort nu men för kort för att fläta, allt åkte upp när jag släppte in henne i böxern igen! Får typ knoppa hela manen istället?! Så kanske är lägger sig istället! Fast ja då blir det kanske inte så bra....

Sedan hade jag en som provred S idag.. söker medryttare, lite halvt! Men inte blir det denna tjejen, NEJ tack! Fattar inte hur folk tänker när dom rider!? Kollar ni inte på världscuphoppning eller dressyr kanske?! INGEN sågar ner sina hästar i form!!!

Sunshine stannar och fryser fast mitt på ridbanan. Efter 10 minuter ger ryttaren upp! Och inte konstig att Sunshine inte ville ridas mer med tanke på att hon började få ett skavsår vid bettet! Stackars lilla Pärlan! Hon kommer bli en riktig Läromästare när hon blir stor! :)

/em.

Säsong 2011?

Eller kanske detta täcket till Sunshines transportfärder? 
Fast nu börjar jag dock inte tycka det var lika snyggt längre... Vad tycker Ni?!/em.

Lala.

Det blev inte så mycket med den där listan precis! Orkar inte med den! Kanske någon annan dag.. 

Nu är jag i alla fall trött då jag var uppe kl 7 i morse och cyklade till stallet! Sova snart?!

/em.

Tävling./em.

Lista.

Nu fick jag för mig att jag skulle göra en sådan här lite lista, vi får se hur det går med den!/em.

Mys.Nu har jag tänt lite ljus, och myser på mitt rum! Lite seg, eller ja mest ont i hela kroppen! Inte bara för att jag ramlade av men för att jag har cyklat till stallet i en hel vecka nu? Så det känns lite kan jag ju säga! Men det är bra träning! :D

Kommer det någon bra film på tv ikväll föresten?

/em.

Utrustning.

Här är lite utrustning Sunshine gärna får ha på sig på tävling i år. Eller liknande saker! 

Inte de snyggaste bilderna, men men.. Hur svårt kan det föresten vara att hitta snygga bruna transportskydd?!
Vill dessutom hitta ett riktigt snyggt rött schabrak och huva, tror det hade varit väldigt snyggt på Sunshine! :)
/em.

Ryttare.

Jag vill köpa nya ridkläder!!

Jag har dessutom hittat en jacka till stallet på Gina Tricot! Denna här nedanför, fast vill inte ha blå då, inte riktigt min färg ;) Men den finns i brunt och beige tror jag. 
Sedan två pikéer på Hööks, ifrån HV polo. Och två snygga ridbyxor, i lite mer sommarfärg ;)/em.

Hoppelihopp.

I'm back! ;) Haha! Nu har jag varit i stallet och tagit hand om min pärla, även hoppat lite titthinder i paddocken!

Jag måste ju börja med att säga, något jag sa senast också tror jag! Haha, hon börjar få så bra frammåtbjudning! Riktigt härligt! Skrittade och travade fram på vägen för att få en liten pigg Sunshine, så tråkigt att rida fram i paddocken. Sen blev det inte så mycket trav dock, inte ens på vägen för hon försökte galoppera hela tiden. Så söt var hon, bara jag släppte lite på tygeln så fattade hon galopp. 

Inne i paddocken var hon lika duktig som senast! Arbetade jättebra i galoppen i början. Däremot måste vi arbeta upp traven lite, men hon är så springig i början och vill galoppera hela tiden. Men efter att jag ridit fram lite, travade jag över två bommar på marken, även där jäteduktig! Något som hon innan vintervilan var otroligt klumpig! Hon kunde inte gå över bommar utan att trampa på dom. 

Sedan hade jag satt upp ett titthinder! Ett hinder med två sockerbitar under. Ja jättetittiga sa Sunshine! Nej inte alls, det var bara ett vanligt hinder, som man hoppar hur lätt som helst! Dock så bockade hon av mig efter ett språng, haha! Klumpigt av mig! 

Men hon var otroligt duktig ialla fall! Börjar bli riktigt fin efter denna veckan. Till skillnad ifrån förra veckan då jag inte riktigt visste vart jag skulle ta vägen! 

Oj oj, blev väldigt mycket text! Hihi

/em.

Jessie J - Do it like a dude.

Medans jag är i stallet, så kan ni ju lyssna på denna låten, bra låt!/em.

My room.

Så nu har jag städat klart! Med lite hjälp av min mamma. Dock skulle vi satt upp två tavelramshållare typ, men lyckades inte borra igenom väggen. Så det får vänta tills vi får lite hjälpa! 

Inte för att man ser så mycket på bilden. Förutom min snygga tapet och spegel! Älska dom!Snart ska jag däremot till stallet och småhoppa lite med pärlan! Min cykel ska bara komma tillbaka först! 

/em.

uppdate.

Hello! 

Just nu ska jag börja städa mitt rum faktiskt! Det behövs.. Ska ta och rensa ordentligt. 
Äntligen är det sol ute, så hoppas snön smällter bra idag! 

/em.

Fredag.

Nu sitter jag här och väntar på bussen mot stallet! Jag har insläpp och kvällsfodring idag, så ikväll blir det en rolig fredagskväll! ;) Men på något sätt så lyckas jag så massa fredagsfodringar. Haft 2 fredagar av 4 fodringar, 1 lördag och en tisdag. Ja, en del helg helt enkelt! Men men, vad gör man!? :) 

Idag ska hon i alla fall få vila! Ska putsa sadeln istället! Dock är jag inte så jättepositiv till snön som kom i natt! Usch och fy! Men imorgon ska det tydligen bli 6 grader och sol! Och sol hela veckan, underbart! 

/em.

Hoppning.

När det gäller stallet! Så hoppade jag med min Pärla i början av veckan! Så duktig! 

Hon hoppade mycket bättre på det "höga" hindret, vilket var roligt att känna, positivt inför framtiden! ;) Fast högt och högt, 60 cm! Men hon blev väldigt härlig att rida! Slappnade av med en gång och arbeta superbra i alla gångarter. Lyssnade även jättebra på mig. Fast kan ju varit att jag fick annat att tänka på. Då jag inte tänker så mycket på att rida, så rider jag bara och allt blir bra. Nu tänkte jag istället på hindrerna och hon tyckte nog det var bra. 

Så på lördag ska vi hoppa lite små titthinder, och lite bommar. Så att vi kommer igång med hoppningen lite nu. Ska bli riktigt skoj! Speciellt eftersom hon börjar få riktigt bra framåtbjudning! Rider ju ut på henne själv, mycket mer framåt än när vi rider med någon annan! Då blir hon jätteseg och tar skydd bakom den andra hästen, istället för att gå fram som när hon är själv.
Sen har hon börjat busa lite också, bocka! Fast hon är inte så bra på det, eller det beror ju på hur man ser det! Sprången är inte så bra. Men hon är himla bra på att dra ner huvudet! Vilket hon verkligen vinner på man jag ju säga!
/em.

Kortslutning.

Gud vad jag inte har någon motivation eller något just nu! Eller jo för ridningen men inget annat, det som behövs! Så just nu står det still och jag är väldigt lat!! Förutom då att jag faktiskt sätter mig på cykeln strax efter kl 7 på morgonen, och cyklar till stallet.. Ja något positivt i alla fall! 

Och ja för dom som inte visste är jag ledig just nu! Jag börjar jobba på ett nytt jobb i slutet av månaden. Så ifall det är något som har ett förslag på vad jag kan hitta på på dagarna och tjäna lite extra pengar!? Säg till! :) 


/em.

Update.

Bara för att min häst är bäst! ;) Haha! Nä men helt underbar är hon! Tog ett litet pass i paddocken idag, till och med galopp eftersom det börjar bli bra underlag där!! Lite pigg och bus, tror att det är havren som gör det! Försökte bocka några gånger! Nu börjar hon bli lite bättre, märks att hon börjar bygga upp sig igen. Så imorgon blir det nog en liten skrittur för oss! :)

/em.

Problem.

Gud vad jag vill ha ett eget stall!! Så att man hinner med allt man vill med hästen, eller i alla fall så att det ligger 5 min gångväg bort!!! Jag vill verkligen att isen ska försvinna nu så att jag kommer igång med Sunshine! Så att vi kan börja hoppa! =D Föresten! Något tips på vilken klubb man ska vara medlem i ???

Den första orsaken till varför jag vill ha stallet närmare (även om det tar ca 20 min att cykla nu), är för att SPECIELLT när Sunshine är under utbildning. Vill jag verkligen sköta ALLTING själv! Till och med hanteringen ifrån marken. Vill verkligen ha koll på allt! Sådan är jag, även i framtiden när hon inte är unghäst längre! Men det är ju lite svårt om man inte har eget stallet, jobbar och inte har någon bil, eller för den delen körkort! Tiden räcker verkligen inte till för att ha ett liv heller i så fall!

Nu hjälper ju min underbara vän Titti mig! :D Vilket jag uppskattar jättemycket! Då hon är en av min närmaste vän, så litar jag på henne, och vet att hon lyssnar på mig osv! Men jag tycker fortfarande att det är jobbigt eftersom jag inte får göra det själv!!! Så himla jobbigt!

Vilka problem man har VA!?!? Hihi!

/em.

RSS 2.0