Hästgården.

Nu är jag hemma efter en gårdsvisning och en "fika" med Susanna efter!

Jag, Sandra och J åkte ända ner till Varberg för att kolla på en gård! Så otroligt snygg! Stallet, PADDOCKEN (to die for, hihi)! Och detta var Månsegården som den heter, också kanske känd som Svante Johanssons gård! Där fick vi en liten rundvisning av hela gården, av Svante själv! :) Konstigt med tanke på vilka hästar som står i stallet! Man vill ju inte precis släppa in vem som helst, utan att ha ett öga på dom.

Svante och hans stjärna Saint Amour.


/em.


18,00.

Nu är jag hemma ifrån jobbet ;) Kom på att jag måste betala stallhyran idag då jag inte kommer åka till stallet imorgon! Vilket också innebär att Sunshine ska ridas idag och vila imorgon, istället för tvärtom.

Imorgon ska jag nämligen med Sandra och kolla på en gård! Och det är inte vilken gård som helst!! Men det säger jag inte nu ;)

Idag blir det nog lite trimning i paddocken för mig och Sunshine! Om det inte finns någon att rida ut med då! :)

Nä nu kan jag inte sitta här mer, måste sätta över och hoppa på bussen? cykeln???....
/em.


Summertimes.


Perfekt till sommaren!/em.

Snyggt.

Någon som missta Mischa Bartons snygga väskor? Jag har i alla fall hittat en snygg väska och en plånbok!
/em.


Uteritt.

Dagens ridtur!

Blev en ganska lång runda tillsammans med Zeinab och Calique i regnet! Men det var ganska mysigt ändå! Skönt att komma ut lite längre ibland. Då Calique är under igångsättning, så brukar jag göra halt när han travar och galoppera ikapp ibland. Däremot har Sunshine lärt sig det nu! Och tycker att det är Jätteroligt!!

Och det blir ju lite svårt när jag rider med hackamore. Måste ju hålla ganska hårt, plus att till slut vill hon inte hoppa runt på samma ställe och sticker, haha! Så det ska bli skönt när jag kan rida sådana uteritter med bett! Så hon förhoppningsvis lyssnar lite bättre. Annars har hon börjat bli ganska rolig att rida ut på! :) Hihi

/em.


Hästhuvud.

Något jag tycker är lite roligt, att två hästar som jag har ridit och tagit hand om har samma fel på huvudet. Sunshine och Mackensi (stavas tydligen MacKenzie)! Mac till vänster och Sunshine till höger.

Bilden på Mac är nog ganska ny, hittade den i hennes medryttarannons. Men det syns ganska tydligt! Jag fick höra att han som föl fick en spark där. Och veterinären (tror jag) sa att han alltid skulle se ut så. Det står liksom ut lite!

Även Sunshine! Hon blev däremot inte sparkad, utan klanten lyckades bra med att fixa den själv. Hon klättrade lite på väggarna när hon blev installad för 1,5 år sen (gick lösdrift som liten). Då lyckades hon stegra och dänga huvudet rakt ner i gallret, ovanpå alltså. Om ni fattar? Då fick hon det.

Eftersom jag såg att det var exakt så som Mac såg ut. Och Sandra undrade varför hon fortfarande var väldigt stor där. Hon/dom kommer alltid se ut så, helt enkelt!Som man ser på denna hästen ifrån Hööks ;) Så är den rak istället./em.

Schabrak.

Jag tycker att det finns få nätbutiker (häst) som har bra bilder på sina produkter. Tänker på om man letar nya snygga schabrak. Jag hittade in på en ny sida, eller jag har varit inne på denna tidigare, TopHorse. Dom har ganska bra bilder på schabrak. Här är även några som jag kan tänka mig! :)
Speciellt Lamicellschabraken, ser ut att vara riktigt bra kvalitet, sådär snygg passform och håller sig bra efter tvätt osv.

/em.


Champion.Favorit just nu.
/em.

On the floor./em.

Hästtäcken...

Som jag antagligen sagt tidigare har Sunshine värmeutslag. Vilket är lite problem om hon ska stå med täcke inne under vintern. Speciellt när hon ska klippas denna vintern! Men nu har jag fått en ny stallplats from 1 aug. För en gångs skull inte ute i sista minut ;) haha! Och det är täckesbyte, eller bara ett! På eftermiddagen får man ta av täcket själv.

Men jag har fått kommentarer att jag ska använda täcken som andas. Någon som har tips på täcken som ANDAS?

Det står att täcket ifrån Hööks som hon har, Andas! Men nej, det får hon utslag av. Sedan har hon bara ett vintertäcke och ett ofodrat regn, men de är ifrån Börjes. Kommer tyvärr inte in på deras hemsida nu. Men känns inte som det har samma andningsfunktion som de ifrån Hööks. (Däremot sitter de ifrån Börjes himla bra på henne!)

En liten bild på Sunshine och Cosma i vintras.


/em.


20,33.

blää, nu ligger jag helt död i min säng! Jag som tänkte att det skulle hittas på något skoj ikväll. Men inte det ! Alldeles för trött just nu. Och sitter och oroar mig för att min spotify snart kommer vara slut! :( haha, eller a, 8,5 timma kvar ;) Den används inte så ofta!

Men får vara lite försiktig så att jag inte gör som jag brukar, spela samma låt hela tiden! För då kan jag inte spela den mer sen! Får leta lite nya låter bara!

/em.


Om sanningen ska fram.Tidsinställt ;) BARA för att denna låten är bra.
/em.

Wieeeee.

wie! :D Haha! Jag börjar bli lite pigg nu igen! Igår tog min lilla söta Emma studenten! Självklart var jag och Susanna också partysugna, så stressade sönder till kvällsfodring i stallet och sedan lite utgång. Härligt pigg man var i morse när man skulle upp till jobbet!

Men ja, har även varit i stallet och ridit på Pärla! Så underbar är hon ! Hon börjar lossna nu kan man säga. Galopperade första gången på Länge! (förutom ute då ;)) Så nu känns det bra igen!

Nää nu måste jag ta på mig lite kläder, och ta en sväng in till stan!
/em.


Blää.

Jag hade tänkt att göra ett litet klädinlägg!! För jag och mamma var på stan tidigare idag. Men NEJ, jag hittar inte skorna på hemidan, så jag skiter i det!

Ett par skor och en klänning ifrån Mango var det. Hade varit snyggt på Emmas student på tosdag! Men nej, vi skiter i det. Blir inte så snyggt med bara klänningen! Så ni får nöja er med en bild på S1! ;P

/em.


Sunshine!/em.

..

Med motgång kommer medgång.


/em.


17 maj.

Hemma ifrån stallet nu! Jenni följde med idag, roligt. Dock blev det ju inte så lyckat men men!
Ska i alla fall följa med henne till hennes medryttarhäst snart, kommer nog bli mer lyckat kan jag säga.

Idag är det den 17 maj! Alltså Norges Nationaldag. Vilket innebar, inte att jag var ledig. Men att jag hade utbildning, lite skönt för omvecklings skull faktiskt.

Men nu ska jag sova tror jag!
/em.


<3/em.

Problems.

Hej hej!

Nu blir det här en hästblogg eller något liknande! Men ja, var jag tvungen att skaffa mig en häst med så mycket problem?! Haha! Det är ju så att jag redan nu börjat fundera hur jag kommer göra efter sommaren med stallplats!

Problem 1:
Hon ska klippas i vinter, eller ja oavsett om hon klipps så ska hon ha täcke! Men i stallet vi står i idag, kan man ej köpa till täckesbyte, det förstår jag ändå 16 hästar, inte bara jag som vill ha det i så fall! Men jag behöver det verkligen. Det går bra när det är sådär minus 10-15 som det varit nu i vinter, för då får hon inte några värmeutslag med täcke inne! Men det är ju de perioderna när det är lite olika väder! Visst när hon inte är klippt, men om hon klipps och får utslag blir det nog inte alls bra!

Om jag nu hittar ett bra stall med täcke osv. ! Då kommer nästa problem!

Problem 2:
Hon kan inte äta all hösilage! Tidigare åt hon hö, för att hon inte klarade av hösilaget. Och när jag flyttade henne till Långås, Lindome. Så var hon inte alls bra! Tappade allt, hela ryggen och rumpan bara försvann. Men nu i detta stallet är det jättebra! Detta hösilaget är inte så blött, så det funkar bra.

Så det blir ju i så fall om man hittar ett passande stall med täcket, och alla köper in eget mat! Men då måste det ju inte heller vara för långt bort!

/em.


18,45.

Nu ska jag snart åka till stallet.. funderar på om jag ska cykla! Tror det får bli så, kan ju inte vara för lat!

Hon har fått vila lite nu, då veterinären fixade hennes tänder i fredags! Och ska nu ridas på hackamore. Sen passar det ganska bra med en lite vila då hon ändå gått ganska bra sedan hon sattes igång! Men ska rida idag kanske, eller imorgon. Annars ska jag rida ut med Zeinab på torsdag i alla fall! Vi får se om jag får stopp på hästen! ;)

Och på söndag ska jag ha markarbetsträning för Sandra, plus lite ledarövningar! Känner att jag verkligen inte lagt någon tid på det alls! Det var väldigt längesen som jag verkligen tog hand/skötte om en häst. Sedan jag slutade ridskolan och slutade rida Mackenzie, så har bara ridit olika hästar! Och verkligen tappat allt annat!
Mackenzie följde ju mig som en lite hund! Men jobbade honom mycket ifrån marken, då han inte var inriden de första 5 månaderna jag tog hand om honom! Och jag känner att det verkligen behövs med S1! Hon testar mig väldigt mycket, och hon har blivit väldigt stoig sedan vi flyttade till nya stallet, eller väldigt nonchalant kan jag ju säga!

Men nu ska jag hoppa i ridkläderna istället!
/em.


Schabrak.

Här är några schabrak jag vill ha, eller som skulle passa på Sunshine!

Bland annat ifrån HV polo (vänstra), plus ett sadelöverdrag därifrån! Det enda snygga jag hittat hittills!
I mitten är de ifån Equiline (favoritmärke!), Glenn Gordon och Jacson. Sedan är det tre stycken ifrån Hööks. Det beiga tror jag hade varit riktigt snyggt på S och det röda! Sedan det vita är inte för tråkigt, snygga sömmar och märket. Men märket syns inte för mycket!
/em.


RSS 2.0