Finally!!

Nu, idag den 28/9 är Sunshine äntligen friskförklarad! Vi var inne med henne första gången den 19/4 i år, alltså har hon varit skadad i 5,5 mnd. 

Det hela började med att hon var halt på vänster fram. Röntgade och hon hade lösa benbitar i båda fram. Visade sig även att hon har Kissing Spines. Vi bestämde att operera, men försäkringsbolaget godkände endast operation på vänster fram, så fick bli ett lite besök, då hon faktiskt var halt på höger också. Så hon opererades

Allt verkade se bra ut i bena även om det var stora bitar. Det märktes direkt efter operationen både på hennes steg och att hon musklade sig mycket bättre, av att gå 20 min promenad varje dag! 
När bandaget skulle av helt. Så svullnade hon upp jättemycket. Då hon fått skav av bandagen så fick hon Lymfangi! Så ännu en tripp till kliniken och medicin på det. 

Sedan var det 2 återbesök, där hon böjdes och verkade klarat sig fint. Förutom sista då hon skulle longeras och markerade i nerförsbacke. Fick då behandlat mot hovledsinflamation. Det krävdes 2 behandlingar. Däremot var hon barfota vid båda besöken och kan bara ha varit att hon var omfotad. Så vi fick som krav att sko henne fram tills nästa besök (idag). 

Så idag, hon springer fortfarande lite konstigt i nerförsbacke. Så vi bytte ställe att longera. Vilket gav resultat, då veterinären sa att hon inte längre ser någon hälta. Problemet är dock att Sunshine slänger fram bena lite, vilket blir  lite jobbigt i nerförsbacke då marken helt plötsligt försvinner och det ser ut som hon haltar lite. Men det tanke på att hon gått i 5 år med lösa benbitar i båda fram, och känt av de. Så är det inte så konstigt att hon fortfarande slänger med frambena. 

Men nu ska hon äntligen sättas igång på riktigt! :D Och vi ska själva göra en bedömning om några veckor, kolla henne när vi longerar henne och se hur hon rör sig då istället. 

Och notan för allt detta har gått på 16 371 :-
Sveland har då gå in och betalt 31 605 :-



/em.

Snusshine.

Nu sitter jag här på min lediga regniga dag! Blivit ringd av chefen typ 4 gånger, men inte svarat.. LEDIG idag sådeså!
Tagit det väldigt lugnt, i sängen och framför tvn hela dagen, mysigt! ;) Sedan käkat med pappa i stan! En sväng till bolaget med far, så nu är helgen räddad! En flaska rött och en flaska vitt, mums!

Nu ska jag ska ta o bege mig till stallet! Ta en liten promenix med min bushäst. Hon är lagom pigg nu och sliter sig hehe.. Jag har typ sträckt alla muskler i hela högerarmen känns det som. Men hoppas verkligen att återbesöket på fredag går bra för annars vet jag inte riktigt vad jag ska göra!?
Jag har i alla fall kollat igen alla veterinärräkningar ifrån hela grejen. Allt som allt med operation, återbesök, lymfangi, hovledsinflamation, medicin osv har det kostat 46 870 kr. Självklart har jag inte betalt allting, lite jobbigt i så fall ;) Försäkringsbolaget har gått in och betalat 31 605 kr, medans jag har betalt 15 265 kr, sedan den 19 april. Varav 3 600 kr bara är dyr medicin...! Usch och fy, hoppas att skiten är över nu på fredag!



/em.

Hall of fame.

 

/em.

Äntligen..

Ja, jag kommer inte in på bloggen längre! Även om jag skriver rätt så blir de fel.. sen helt plötsligt funkar det !

Så ja, nu var det ett tag sedan. Mycket har hänt.. eller kanske inte!? Nu ska jag i alla fall snart gå och lägga mig! Upp "tidigt" imorgon.. Transporten ska besiktigas, och vi ska hinna rida innan, lasta Snus och köra henne till Åby! Jag har klantat mig lite nämligen.. på onsdag är sista dagen för hennes vaccination. Så hon måste förbi åka imorgon. Plus tillbaka på fredag för återbesök efter 2a behandlingen av hovledsinflamationen! Nu hoppas jag verkligen att hon är frisk! Pigg är hon i alla fall! :)

/em.

We came, We saw, We kicked ass!

Hello!

Lagom bakis, men ändå på topp!
Gårdagen blev en riktigt trevlig kväll kan man säga! Den började på Casino Cosmopol med min far, hans fru och syskonen. Riktigt god mat och gott vin till det! Mums! Testade även lyckan på lite spel, dock inte så bra kanske.

Kvällen fortsatte sedan till Chez för att träffa underbara Sara som är hemma ifrån Tyskland denna veckan, och självklart Emelie och Emma var med också. Gött tjöt, lite drinkar vin och shot på det! Spenderade sedan natten dansandes på både Valand och Excet! Mycket roligt!


Nu sitter jag däremot, färdigduschad och påklädd, dock ej sminkad osv. Men snart redo för att bege mig ner till Kungsbacka med Lina, och fira en gammal arbetskompis till oss! Så vi får vänta och se vad denna kvällen har att erbjuda! 

Och hoppas att jag inte somnar på kuppen, med mina ynka 4 timmar sömn, och 5 timmar i stallet målandes och tvättandes för att göra stallet redo för att ta in hästarna igen. 




/em.

RSS 2.0