20091231.

Nu är jag redo! Det är svinkallt ute ju! Tur att vi bara ska över gatan! ;)

Min snygga nyårsoutfit.
Klänning - MQ, Paris Kate & I, 699:-
Skor - Din sko (förra året)
Armband - Snö
Diadem - Åhléns, 89 :-

Ja, det är kaos i rummet!




/em.


31 december 2009!

Jag är riktigt pepp, eller jag var det för en stund sen.. just nu är jag bara trött! MEN jag är i alla fall otroligt taggad inför nyårsafton. Det känns som den kommer bli otroligt lyckad! Sen kommer jag ju att spendera den med underbara människor, 3 st speciellt. Marcus, Susanna och Sara!

Underbar bild på oss tre, eller vad säger ni tjejer? ;) haha!



/em.


Last day.

Sista gången i stallet idag, sista ridturen med Rockis. Jag fick faktiskt med mig allt hem, eller ja, förutom täcket som Titti lånar till Bajkal, men det lånar hon ju! Men som tur var åkte jag bil hem, annars hade det aldrig gått. Den största väskan (som jag fick i julklapp) vägde nästan ton! Vad hade jag INTE i den?! Min skor, chaps, väst, schabrak, termo-, regn och ridbyxor, 2 fleece, regn- och ridjacka, väst, tre tjocktröjor, 2 linnen, 4 t-shirt... plus lite till! Nu är i alla fall nästan allt tvättat och i ordning hemma! Jag känner mig otroligt duktig, med tanke på allt jag faktiskt tvättat. - Fleecetäcke, 3 lindor (4 pack), termobyxor, jackor, vantar, stumpor... Plus putsat allt! Skor, chaps, martingal, tyglar.

Men nu är jag hos älskling igen! Jag måste fixa mina naglar snart, dom är helt katastrof! Jag vet verkligen inte ens om dom lyckas hållas sig tills imorgon kväll/natt?! Men... jag har ju världens snyggaste klänning, så det gör inte så mycket!

Sen... ja, jag lyckades stänga ner hela sidan! Jag hade skrivit om vår uteritt där det var en idiot till pappa som tyckte det var jätteroligt att se våra hästar livrädda! Men orkar inte skriva om det. Nu bilder istället!


Borstade han lite extra fint idag, men sen var det i för sig inte så svårt heller med tanke på vädret!


Nästan redo!


Han ville nog inte... haha!


Min stoooora väska på golvet, ungefär som en hockeybag! Plus det på stolen då..

/em.


30 december 2009.

Igår var jag på stan med Susanna ett tag! Jag fick med en del användbara saker så här vid nyår. Bland annat conceler, foundation och puder! Något jag äntligen köpt, som jag behövt ett tag! Det blev L'oréal på allt, Touche Magique conceler, Infallible foundation och true match puder! Jag köpte även nya anisktsprodukter, kände att Vichy inte passade mig, i alla fall inte den jag hade! Måste säga att det känns redan bättre, Tack för tipset Sara!

Men nu ska jag snart åka till stallet, för sista gången! Så det ska bli en härlig uteritt med Susanna och Zodiac, något vi gillar! Annars känner jag att det är väldigt seg och orkar egentligen inte, så verkligen rätt tid att sluta.

/em.


Goodnight.

Ja, som sagt har jag varit "hemma" hela dagen för att jag varit sjuk, nyser hela tiden. I princip suttit framför datan hela dagen! Fråga mig inte vad jag har gjort på datan, för det vet jag inte, i varje fall lyssnat på Idolalbumerna. Jag har även börjat läsa på min nya bok nu! Självklart kollade man på hockeymatchen, dom vann men vem hade trott något annat?! Myket bra jobbat av Frölunda! Just nu har jag dock otroligt tråkigt! Men jag får väl gå och lägga mig så att jag är pigg när jag ska gå på stan och göra massa imorgon!

/em.


18,40.

Dagens humör: Trött!
Dagens mående: Sjuk, inte alls bra!
Dagens borde: Sluta äta chokladen som jag fick igår...
Dagens frisyr: en ful toffs.
Dagens klädsel: Helt svart, strumpbyxor, linne, hög tajt kjol och kofta!
Dagens planer: Bli frisk!
Dagens vill ha: Nyår! ;D
Dagens längtan: Sommaren
Dagens fundering: Vad jag ska köpa till Titti i present/julklapp!
Dagens beroende: Choklad!
Dagens tråkigaste: Att jag är sjuk och inte kan gå på stan!
Dagens tidning: Ridsport Special, massa om självkänsla! Behövs!
Dagens låt: Good girls go bad - Cobra Starship feat. Leighton Meester!



/em.


Sick.

Så blir det när man är ute och busar för mycket! Jag sitter här ganska förkyld, som tur är har jag inte ont i halsen längre. Men man får ju skylla sig själv om man står ute i kylan utan jacka och halsduk. Vi får i alla fall hoppas på att jag blir tillräckligt frisk till nyår, speciellt eftersom Susanna och Sara kommer! Sen får man ju inte glömma min supersnygga klänning.

Men nu ska jag ta en promenad med hundarna, Costin är ju här! :)
/em.


Live to win!

Julafton hos pappa idag. Jag fick boken jag ville ha. Nämligen Andreas Carlssons självbiografi, Live To win - Låtarna som skrev mitt liv. Så nu är jag glad! Fick lite andra grejer med, som en stallväska.

Men nu ska jag fortsätta kolla på Trauma!
/em.


She's nothing like a girl you've ever seen before.

Gårdagens kvällen började hos Jenni för en liten födelsedagsmiddag, mysigt. Men fortsatte sedan ut till Trädgårn för att istället fira Emma som fyllde 18 igår! Det kändes som alla var där, men den som gjorde hela kvällen måste ju helt klart varit Sara!! Haha, underbar är hon! Otroligt grym kväll med de bästa tjejerna!

/em.


Christmas.

Just nu sitter jag och min bror i soffan och kollar på 2 ½ män. Mamma kör hem mormor och lämnar av min syster! Så nu har jag passat på att lägga in lite bilder.








Våran fula julgran, haha!


Min nya pälsväst, love it!


Självklart min underbart söta klänning!

/em.


21,49.

Ut i dimman och mörkret! Väldigt imponerad att jag och Susanna vågade igenom hela uteritten. Men det gick bra, det kom ingen älg eller varg, haha! Hästarna var också snäll, förutom i slutet. Vi skulle gå förbi skrotten, där bilen med hunden i fortfarande stod kvar. Precis när vi är bredvid börjar den skälla och hoppa emot rutan! Rocket vände såklart, men Zodiac fortsatte nästan framåt med en gång! Så Susanna fick vänta på oss, när jag var bakom Susanna så började hunden skälla igen! Hästarna började bralla iväg... Plus att jag slämmer in mitt ben i en brevlåda, haha! Det fick ännu lite mer fart i dom! Haha, men så farligt var det inte, stannade nästan med en gång, haha!

/em.


Today.


Nessie åker buss.


Busarna, Bajkal och Rocket. Dock ser dom väldigt uttråkade ut på bilden!

/em.

16,35.

Mysig dag i stallet med Titti och Nessie. Jag tog en tur barbacka på Rockis, och Titti gick det Bajkal! Nessie sprang självklart som en galning. Släppte dom även i ridhuset sen, så att Bajkal skulle få springa av sig. Dom tyckte det var skoj! Men nu ska jag hoppa in i duschen, för ska fira farfar som fyller år idag!

/em.


Good girls go bad.

Nu har jag kollat runt ännu lite mer, fast på Forever21. Love it! Deras butiker är underbara, speciellt den i San Fransisco, den tar aldrig slut!


Men nu ska jag hoppa in i duschen, göra mig klar för en dag på stan med Titti!
/em.


11,35.

Jag har precis varit ute med Nessie, busat i snön! Jag är glad att det är snö! Nessie älskar det också! Så försökte ta lite bilder på henne, men ja, det går inte alltid så bra.







/em.


Dude, I'm Chuck Bass.

Kvällen har självklart varit lite Gossip Girl, även om jag redan sett det. Det är ju faktiskt bättre att se det på TV. Jag skulle nog säga att detta var ett av det bästa avsnitten! Sen har jag ju även kollat på Anna Ankas jul, haha! Fast det var inte så roligt, tycker jag inte. Resten av kvällen har i princip spenderats på samma plats, framför datan. Jag har kollat "lite" på Asos.com och Nelly.se, jag har hittat lite söta saker. Det står självklart på min önskelista.. Men nu ska jag nog sova så jag är pigg imorgon då jag ska på stan med Titti!



/em.


Release me.

Nu har jag verkligen jättetråkigt, väntar på att tiden ska gå.. för att jag och älskling ska ut med Nessie.

Nämn något som gjorde dig glad igår: Lyckad kväll, som spenderades med roliga/packade människor!
Vad gjorde du kl 08 imorse: Sov, antagligen vid den tiden Nessie kom och skällde för att hon ville in, ignorera!
Vad gjorde du för 15 min sedan: Tvättade ansiktet!
Det sista du sa högt: "Men då sitter jag vid datan sålänge!"
Det senaste någon sa till dig: "Inte än"
Vad har du druckit idag: Julmust<3
Vad var det senaste du åt: Godis
Vad var det senaste du köpte: Garderobsavgift på BLVD
Vad är det för färg på din ytterdörr: Brun
Vad är det för väder hos dig nu: Bara kallt
Godaste glassmaken: Halfbaked, Ben & Jerrys!
Tror du på kärlek vid första ögonkastet:  Vet faktiskt inte!
Sover du tungt: Ibland
Drömmer du mardrömmar: Sometimes, inatt drömde jag däremot något helt annat konstigt!
Trivs du med ditt jobb: Om jag ändå hade haft något!
Favoritklädsel: En söt klänning och snygga klackisar!
Favoritlåt just nu: Erik Hassle - Make it in time
Vad ser du om du tittar till höger: En vägg, lampknappen.
Vad gör dig glad just nu: Nu just, känns det som ingenting. Men efter promenaden så blir det nog lite bättre!
Vad ska du göra härnäst: Promenad med Nessiegumman!
Höger eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Uttråkad och lite bakis...
Favoritgodis: Choklad och lakrits.
Kläder just nu: Leggins och grå stickad tunica från Vero Moda.
Sommarplaner: Jobba, jobba, jobba! och sen resa med två av de bästa tjejorna?!
Hur många kuddar sover du med: 2
Spelar du något instrument: Haha, självklart inte! Ingen kapacitet för det!
Morgon eller nattmänniska: Dag?
Vad är viktigast för dig: De närmaste såklart.
Är du kittlig: Yees.....
Snarkar du: Nej!
Stjärntecken: Vädur
Äckligaste insekten: Alla, det är därför man har lite fobier!
Längtar du mest efter just nu: Alla roliga händelser på jullovet!



/em.


20 december.

Det blev en liten utgång igår ändå, mycket rolig!

Titti, jag kanske har hittat något!! Jag tror det blir bra.
Men nu ska jag äta!
/em.


Minus.

Kallt, kallt, kallt! Termometern stod på -9 inne i stallet, och -14 utanför. Därav blev det ingen lyckad uteritt för mig och Susanna. Hon ville bara hem, och vi frös! Men nu sitter jag äntligen i värmen, ska gå ner och göra en varm choklad!

/em.


Make a wish.

Äntligen har vi jullov. För mig började den med en promenad med sötisen Nessie som tycker det är jätteroligt med snö! Sedan bar det av till stan för en långfrukost på Espresso House med Titti, mysigt! Det blev även en sväng till farmor för att lämna av necessärerna, och vidare till MQ för att prova klänningen. Men bättre lycka nästa gång!

Igår fick jag även min julaftonsklänning, jättesöt!
Klara Party Dress Blue, Gina tricot - 299:-



/em.


17 december.

Det är tur att jag ringer gratis till Titti, så att jag kan ringa henne när det verkligen krisar! Idag när jag var ute och red, eller ja, runt vid stallet typ. Rocket var pigg och glad, men ville gå hem men det ville inte jag. Han stod och hoppade, sparkade, backade och halkade för att han ville åt ett håll och jag åt de andra. Så till slut fick jag hoppa av för jag inte ville att han skulle halka! När han försöker galoppera hemmåt, så lyfter hanpå huvudet och min blick ser stohagen. Där springer det över en varg. Ja, tror jag iaf! Den sprang in i skogen som vi skulle gå förbi. Så panik i mitt fall, Rocket tyckte däremot att det var jätteroligt att jag längre inte satt på och kunde hindra honom att gå dit han ville, haha! Men usch, livrädd var jag. Så ringde Titti! Men ja, när jag väl kom till stallet, så sa Eva att det inte var en varg. Eller antligen Tarzan, hunden från skroten.

Nu ska jag åka hem till älskling!
/em.


Plönninge.

Nu kommer bilderna ifrån helgen.


Emilio i stallgången kl 8 på morgonen!


Sara rider Thea

Emilio som inte kunde stå still.

Thea

Emilio :)

Några av terränghindrena runt galoppbanan.



Ekipaget. (Sara står på en stock)


Katten som kom in.

/em.

Linus & Oliver.

Nu kommer lite bilder på Linus och Oliver. Det är 3 månader emellan dom, Oliver blir 4 månader på juldagen och Linus blir då 7 månader.


Oliver




Linus.


Oliver sover i mitt knä.


Dom bråkade om ett ben, Oliver vann såklart!

/em.


16 december.

En otroligt tidig dag, men den sista sådan dag detta året! Underbart är det, imorgon har jag de två sista lektionerna på höstterminen. Dagen fortsatte med två otroligt jobbiga lektioner.. men dom hjälpte iaf, fattar nu! (Y) Ingen UF så slutade 2, om nu har min farmor sålt tre stycken necessärer åt oss, haha!

Fortsatte min dag på stan, mötte även Pussen där sen. Köpte lite mer julklappar och fick med mig en grej till läpparna hem... fick lite inspiration av Emelies julklapp till Frida. Jag har även nu hittat min julaftonsklänning (Gina Tricot) och nyårsklänning (MQ)! Nu ska dom bara köpas! :D


The Body Shop - 95 kr
Deras bästa enligt Emelie. Finns i handkräm med, den är bästa. Luktar dock inte så gott!

Nu sitter jag och lyssnar på Calle-Walking in Memphis! Men ska fixa mina naglar nu, snoka bland min systers nagellack. Ja, det blir nog någon konstig självlyssande ungefär! Lite för att jag snott alla snygga och gjort slut på dom..
/em.


Another heart calls.

Jag måste verkligen sluta ha så höga förväntningar på min närmaste omgivning. Jag blir ändå bara besviken. Frågan är ju bara hur man ska sluta har likadana förväntningar på de närmaste, när man vet att det är så man själv skulle gjort mot dom.

/em.


Weekend.

Nu är jag hemma igen, eller ja igår då.. Det har varit en riktigt mysig helg med Sara! Fredag började med lite mat i stan, handla och ta oss ut på landet, hem till Sara. Självklart kollade vi på Idol och rätt person vann helt klart! Kvällen fortsatte med massa prat och tv, gick och la oss sent, vilket gjorde att vi var otroligt trötta på lördagen då vigick upp halv 8 för att cykla till stallet. Sara red Thea och jag gick med Emilio, då han har vila nu. Han tyckte speglarna var lite konstiga men det är inget Emilio inte klarar av! Haha, sötnosen!
Sedan bar det av in till Halmstad. Vi åt god mat och sprang runt som galningar för att hitta en klänning till Sara... vilket inte gick så bra för hon är för liten! Och jag var så trött så jag inte riktigt visste vad jag gjorde. Till slut åkte vi hem och lagade mat, kollade på film och åt lite godsaker.
Söndagen spenderade vi rätt länge i stallet. Gick på en lite mysig promenad med Emilio och Thea. Cyklade sedan hem, när Sara pluggade så låg jag och sov! Får ju heller inte glömma att nämna den supersöta katten som kom in till Sara. Jättegosig och hoppade upp och sov med mig, eller ja, en liten stund tills Sara rörde på sig så var hon ju tvungen att gosa med henne också. Bilder kommer!

Men nu pluggar jag, jätteskoj verkligen! Men jag har ju faktiskt bara varit i skolan i 1,5 timma idag. Då vi skrev bokrecension på svenskaboken vi läst. Nu måste jag fortsätta eftersom den ska skickas in snart.

/em.


Mässa.

Idag hade vi julmässa i skolan, vilket innebar att vi stod och sålde våra produkter. Vi lyckades med vårt mål, plus en till. Så det var en bra dag, även om det inte såg så ljust ut ett tag! Sedan bar det av till stallet igen. Tyvärr kom jag bara till ridhuset där jag hoppade av vid lampan och kollade på hans bakben, det kändes inte så jättebra. Det syntes inget när han sprang, men han fick ju ett sår igår, så vi vände igen. Så ingen mer ridning denna veckan eftersom jag inte hinner rida på fredag tyvärr!

/em.


Nostalgi.

Spontant? Ja, lite. Fredag tills söndag kommer jag ännu en gång denna vecka tillbringa i Hallands län. Fast denna gången på Plönninge! Jag ska åka till Sara eftersom alla hennes kompisar kommer att övergiva henne ;) Det ska bli riktigt skoj! Få träffa Emilio för första gången också, och Sara som man aldrig träffar nu för tiden. Mysigt!

Still waiting.
Jag bara undrar lite saker till dig, vem du nu är.
- Vilken häst tycker du i finast i stallet?
- Vilken dressyrtränare tycker du är bäst som tränar i stallet, och varför? Karolina räknas inte.

Om jag hade haft en riktigt ful bild från i högstadiet, så hade jag lagt in den. Men nej, dom är borta!
/em.


Stall H.

Jag bara undrar lite saker till dig, vem du nu är.
- Vilken häst tycker du i finast i stallet?
- Vilken dressyrtränare tycker du är bäst som tränar i stallet, och varför? Karolina räknas inte.

/em.


17,42.

Jag har aldrig sagt något elakt om Rocket eller Sara. Om du påstår det så tycker jag att du ska kopiera den delen av mina inlägg i en kommentar, så är vi lite på samma sida och jag förstår vad du menar. Sen om Sara tycker att jag har skrivit något elakt om henne eller hennes häst, så tror jag faktiskt eller minst sagt önskar att hon hade kommit till mig om det. Vi är ju trots allt nästan vuxna.

Ja, min kompis Sara Jonsson red Rocket i sommras. Jag fick då tillåtelse av Sara F att låna ut Rocket till min kompis. Saras svar till detta var, -"Om du tycker att hon är duktigt, så litar jag på dig". Vilket jag tycker, då jag har sätt upp till min kompis ända sedan jag träffade henne för första gången för 5,5 år sen. Och har sedan dess utvecklas otroligt, och kommer försätta ännu mer nu.



/em.


Over your head.

Postat av: Sara

vilken idiot som skrev det innan! man kan inte passa med alla hästar, visst ska man kunna rida många olika typer med det är ingen som har påstått att du inte kan rida rocket, bara att du inte trivs med honom och det är två olika saker.
Det jag egentligen skulle säga var att du får komma och hoppa Emilio :P nu vilar han i för sig men vi lär ju komma hem på andra lov oxå ;)

2009-12-08 @ 08:28:20
URL: http://saraemjonsson.blogg.se/


Här kan du ju läsa om du känner för det. Kommentar på inlägget Svar., tänkte ifall du skulle missa det eftersom det inte var i det senaste inlägget..

Sara: Vad roligt! Synd att du inte hunnit hoppa Rocket, det hade varit skoj att se. Måste ju också säga att man är ju liiiiiiite avundsjuk på dig Sara!

/em.

23,30.

Jag hoppas att det känns skönt för dig. Tack, för att du har gjort min sista månad i stallet till så underbar! Jag är verkligen tacksam, jag kan ju säga att det verkligen känns skönt att byta stall nu, med tanke på vad det finns för människor i stallet.

En liten påminnelse.. Du måste vara himla osäker i dig själv för att hoppa på andra, speciellt eftersom du inte vill säga vem du är. Och med tanke på vilket omoget sätt du gör det på. Om du har problem med min ridningen, så uppskattar jag att du säger det direkt till mig, så kan jag kan få mer tips. Sen jag är 18 år, jag hoppas att du är yngre än mig.. för annars tror jag de andra tycker att det är rätt pinsamt att du gör detta på ett så omoget sätt. Det vet jag att jag i alla fall skulle tycka. Jag hoppas att du säger till alla att läsa min blogg, så att dom kan få en riktig uppfattning om vad som egentligen hänt. På så sätt kan dom få välja sida själva.

/em.


21,59.

Jag har blir tydligen påhoppad av en person som inte riktigt kan läsa. Jag har ALDRIG sagt att det är Rockets fel, jag är inte dum i huvudet! Jag vet att kontakten mellan häst och ryttare är jätteviktig, jag har själv uppleft det, speciellt med två hästar under min ridtid, MacKenzie och Finesse. Jag sitter inte i scandinavium och anser att det är hästen fel att ekipaget river, och inte heller jag sälv gör det när jag rider.

Som jag skrev tidigare, eller jag vet inte... men det anser att när man håller på med hästar, och inte bara hästar men alla levande varelser. Man måste ha tålamod! Om man inte har tålamod, så kommer man inte komma någonstans. Nej, jag har inte all kunskap om att rida, det är något man tyvärr inte kan lära sig på ridskola i 8 år. Det är därför man tränar för t.ex. Karolina, då jag anser att hon är mycket duktig när det gäller kontakten mellan häst och ryttare, hur man som ryttare ska göra det rätta för hästen. Om jag hade haft råd med att rida för Karolina så hade jag definitivt fortsatt på Rocket, för att få mer kunskap och erfarenhet. Jag tycker att Rocket är en svår häst att göra rätt på. Jag vet att Karolina och Sara har testat flera olika grejer för att kunna kommunicera med honom på ett sätt han tycker är bättre.

Ridning är något man lär sig, något som man kan tappa också. Om man inte rider för en tränare på ett tag får man mer och mer grejer som brister, sedan lär man sig inte heller nya grejer. Det är därför jag bara ska ta lektioner och lämna Rocket bakom mig. Jag vet att jag tappat mycket se jag slutade rida lektion, men även lärt mig mycket nytt. Men något jag ALLTID vetat är att jag inte är bäst, vilket jag aldrig sagt, så du ju sluta hålla på att klaga på något jag inte har sagt. Jag har heller aldrig sagt att det är Rockets fel. För det är något jag har vetat sedan barnsben.

Sen kan du ju gärna uppföra dig lite mognare och kanske inte kommentera anonymt. Stå upp för vad du säger, eller vad är du rädd för?

/em.


Svar.

Okej, då vet jag. Kanske jag ska passa på att berätta hela historian.. så att alla förstår! Ja, jag ska sluta rida Rocket. Kommer att rida honom tills slutet av december, på mitt eget villkor eftersom jag älskar att rida, något som jag vill hålla på med resten av mitt liv. Jag slutade rida på ridskola för 2 år sen, eftersom jag kände att jag inte fick ut någonting av det. Rocket är nu den senaste hästen jag ridit, han var ganska jobbig i början men har under tiden blivit bättre och bättre! Han är en jättego häst, men har sina stunder.

Första orsaken till varför jag började rida medryttarhäst är för att jag ville utvecklas mer inom ridningen. Jag älskar att träna, inte bara inom ridning utan alla sporter. Det jag gillar mest är att hoppa, vilket jag känner att jag verkligen gått flera steg tillbaka med sedan jag började rida Rocket. Vilket beror på att han inte har så bra självförtroende inom det, vilket gjort att mitt också minskat otroligt mycket. Och detta kommer från en tjej som suttit upp på en häst för första gången och hoppat en terränghäck på ca 120 cm, men har ännu inte vågat hoppa över 60 cm med Rocket. Jag vill utvecklas inom ridningen, både dressyr och hoppning. Eftersom Rockts/Saras tränare har sagt att vi inte får rida på ridbanan utan tränare längre. Vilket jag verkligen förstår, det är något han behöver. Då han inte alltid ser något ljus i att rida på ridbanan. Eftersom jag går på gymnasiet och betalar 500 kr till Sara i månaden, och vill rida ett träningspass i veckan (200 kr/st), så har jag inte råd med det. Det är den största orsaken till varför jag inte längre kommer rida Rocket.

Rocket är en speciell häst, man måste ha mycket tålamod och rida ordentligt för att få ut någonting av honom. Det är sånt tålamod jag inte har, iaf inte för honom. Jag har under min tid haft tre olika hästar under de senaste åren, men också provridit en del. Den jag även nu fortfarande vill ha, är en varmblods- och arabkorsning som jag hade som 3-åring. Jag red honom bara de 2-3 sista månaderna, av en tid på 8 månader. Det är en häst som jag har tålamod för, och det är STORT. På samma sätt den andra hästen hade jag inte heller så mycket tålamod för, men den var det bästa för tillfället och jag behövde inte betala. Jag vet att Rocket och jag inte går ihop, men jag har fortsatt under så här lång tid ändå, speciellt eftersom han hela tiden blivit bättre. Men det är därför jag inte längre ska rida honom, och det har Sara också sagt. Vi rider på helt olika sätt, hennes sätt passar jättebra för Rocket. Jag vet också att om jag tar med lektioner för Karolina så kommer vi komma bättre överens, men det är tyvärr inte något jag har råd med.

Jag vill ha en häst som jag ska träna med, en som man får ut mer av, någon man kan trima mer i ridhuset. Jag vet att jag inte har råd med en sån häst just nu, det är därför jag kommer ta ett litet uppehåll, och endast ta dressyr-och hopplektioner på min gamla klubb. Detta gör jag för att fortsättast utvecklas och inte tappa något, i väntan på att jag ska kunna ha en häst som jag själv passar med, och en häst som passar med mig, helst en egen!

Jag har den senaste tiden också känt att jag har börjat tröttna mer och mer, jag anser att det tar upp för mycket tid av något som jag inte gillar till 100 %. Där av tycker jag att det ska bli skönt att sluta. Orsaken till varför jag börjar tröttna är inte för att jag tycker att det är tråkigt och mycket med att vara i stallet 3-4 timmar varje gång, utan för att det inte är en häst som jag passar med. Jag vet inte riktigt att vi kommer någon vart, vilket är det jag vill.

Jag är för intensiv och "aggresiv" när jag rider, Rocket måste man vara lugn och ha mycket tålamod på. Så jag förstår att Rocket inte gillar mig vid vissa tillfällen. Det är därför jag inte ska fortsätta rida honom. Men han är en underbar häst, annars hade jag inte ridit honom i ett år nu. Nej, jag tycker inte det är pinsamt för jag tycker inte jag har gjort något fel.
"Jag har även fått en ordentlig dos av Rocket i helgen, känns skönt att jag ska sluta. Verkligen inte min häst!"
Ordentlig dos av Rocket = Jag har haft honom både lördag och söndag.
Känns skönt = Jag har den senaste tiden också känt att jag har börjat tröttna mer och mer, jag anser att det tar upp för mycket tid av något som jag inte gillar till 100 %.
Verkligen inte min häst = Han är tyvärr inte en sån häst jag vill ha. Vi passar inte bra tillsammans i alla tillfällen.

Jo, jag gillar Rocket. Men inte vid träning, eftersom jag inte har tillräckligt mycket tålamod. Vissa gånger går det, men inte alltid! Men jag betalar 500 kr i månaden, jag vill inte rida ut två gånger i veckan för det priset. Då hade jag lika väl kunnat fortsätta på den hästen jag red innan. Om jag skulle fortsatt, så gör jag inte det för min skull. Jag vill inte lägga så mycket pengar (det blir det för mig) i något jag inte är engagerad i till 100%. Speciellt för att jag vill utvecklas mer. Sen är det bra för alla att göra något som alla blir nöjda av, Rocket kommer tycka det är mycket bättre att ridas av en medryttare som passar honom bättre, vilket gör att Sara får en häst som kommer bli bättre. Och jag får rida en häst som jag vill. Alla blir nöjda.

/em.


Just my luck.

Trött, trött, trött. Jag har redan sovit en timma efter att jag kommit hem ifrån stallet. Snart blir det film och sooova. Det blir ju en lång dag imorgon, då jag ska följa med Titti till Ullared! Så får vi se hur mycket skit jag hittar. Men i övrigt tycker jag att denna helgen har varit lite för lugn. Det kan ju vara orsaken till varför jag är så trött......

Jag har även fått en ordentlig dos av Rocket i helgen, känns skönt att jag ska sluta. Verkligen inte min häst!

/em.


22.38.

Idag var jag och min syster hos min moster. Då vi också fick se hennes nya valp för första gången, och den första valpen Linus igen. Linus har blivit jättestor medan Oliver ser ut som en liten skit! Underbart söta är dom två! Bilderna kommer imorgon, eller i helgen.

Nu ska jag sova!
/em.


Your own way.

För att göra eftermiddagen lite bättre, gick vi och köpte fika när vi skulle ha UF, julmust och gifflar. Bästa UF-gruppen.. snart är vi klara för julmässan på onsdag också!

/em.


22.42.

Antingen har jag feber just nu, eller så är det bara allmänt kallt. Jag vet inte riktigt vilket jag ska gå på... tror jag får köra med att det är kallt! För imorgon är det skola igen, 8-16. Något som låter superskoj, fast vi ska ju faktiskt sätta ihop vår produkt på RIKTIGT, haha! Så jag måste nästan orka att gå upp imorgon ändå. Men nu har jag kollat klart på Ncis, bästa programen!

Men nu ska jag duscha, och sova! Kommer dock ha ont i ryggen imorgon, precis som i morse, då jag ligger konstigt eftersom jag inte kan ligga på min arm!!
/em.


Usch.

Hemma från praktiken idag! Orsaken var ju den himla sprutan som gjorde att jag fick feber och jätteont i huvudet! Så dagen har i princip spenderats med min syster, då vi har varit ute och gått med Nessie. Först gick vi 8an i Skatås och sen hem till oss. Härligt väder, riktigt vinterväder! Nu hade jag gärna tagit en tur på Jul på Liseberg, men det kanske håller i sig till helgen?! Men nu är jag dock astrött, funderar nästan på att gå och lägga mig nu så jag är pigg till imorgon, haha!

/em.


RSS 2.0