Finally!!

Nu, idag den 28/9 är Sunshine äntligen friskförklarad! Vi var inne med henne första gången den 19/4 i år, alltså har hon varit skadad i 5,5 mnd. 

Det hela började med att hon var halt på vänster fram. Röntgade och hon hade lösa benbitar i båda fram. Visade sig även att hon har Kissing Spines. Vi bestämde att operera, men försäkringsbolaget godkände endast operation på vänster fram, så fick bli ett lite besök, då hon faktiskt var halt på höger också. Så hon opererades

Allt verkade se bra ut i bena även om det var stora bitar. Det märktes direkt efter operationen både på hennes steg och att hon musklade sig mycket bättre, av att gå 20 min promenad varje dag! 
När bandaget skulle av helt. Så svullnade hon upp jättemycket. Då hon fått skav av bandagen så fick hon Lymfangi! Så ännu en tripp till kliniken och medicin på det. 

Sedan var det 2 återbesök, där hon böjdes och verkade klarat sig fint. Förutom sista då hon skulle longeras och markerade i nerförsbacke. Fick då behandlat mot hovledsinflamation. Det krävdes 2 behandlingar. Däremot var hon barfota vid båda besöken och kan bara ha varit att hon var omfotad. Så vi fick som krav att sko henne fram tills nästa besök (idag). 

Så idag, hon springer fortfarande lite konstigt i nerförsbacke. Så vi bytte ställe att longera. Vilket gav resultat, då veterinären sa att hon inte längre ser någon hälta. Problemet är dock att Sunshine slänger fram bena lite, vilket blir  lite jobbigt i nerförsbacke då marken helt plötsligt försvinner och det ser ut som hon haltar lite. Men det tanke på att hon gått i 5 år med lösa benbitar i båda fram, och känt av de. Så är det inte så konstigt att hon fortfarande slänger med frambena. 

Men nu ska hon äntligen sättas igång på riktigt! :D Och vi ska själva göra en bedömning om några veckor, kolla henne när vi longerar henne och se hur hon rör sig då istället. 

Och notan för allt detta har gått på 16 371 :-
Sveland har då gå in och betalt 31 605 :-/em.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0